• Bursa, TÜRKİYE
  • info@ferromagnet.biz
  • +90 545 459 99 16
Thumb
TALAŞLI İMALAT NEDİR?

Talaşlı İmalat Hakkında Her Şey

Talaşlı İmalat Nedir?

Talaşlı imalat, en genel tanımıyla bir malzemeye istenilen özelliklerin kazandırılması için şekil vereme işlemidir. Malzemelere belli araçlar kullanılarak tabaka şeklinde malzeme kaldırma işlemi uygulanır. Bu malzemeler ahşap, plastik ya da metal olabilir. Bu malzemelere yüzey, şekil ve boyut verilir. Elde bulunan malzeme kesici aletlerle yeni bir form kazanır.

Talaşlı İmalat Çeşitleri Nelerdir?

Talaşlı imalat işleminin farklı çeşitleri bulunuyor. Tornalama hassas imalat ve üretim süresinin kısalığı gibi maliyet avantajları sağlar. Torna tezgahlarında dairesel forma sahip parçalar üretilir. Bunun yanı sıra; delik delme işlemi uygulanır.

Diğer bir talaşlı imalat çeşidi frezelemedir. Frezeler; kesici takımlarla birlikte malzemeden talaş kaldırılarak şekillendirme yapan makinelere verilen isimdir.

Delik delme işlemi ise tasarlanmış olan malzemenin üzerinde silindirik delikler açma işlemidir.

Raybalama işlemini gerçekleştiren parçaya rayba adı verilir. Hassas yüzey kalitesi hedeflenen parçalarda kullanılan kesici bir takımdır. Bu işlemde amaç; istenilen parça doğru ölçülerle ve hassas bir yüzeyle elde edilir.

Taşlama işleminde ise sert ve aşındırıcı parçalar organik ve inorganik birleştiricilerle birlikte fırınlanır. Taşlama tezgahında yüksek hızla döndürülür. Malzemenin hangi özelliklere sahip olması isteniyorsa buna bağlı olarak şekillendirme işlemi yapılır.

Talaşlı İmalatın Avantajları Nelerdir?

Talaşlı imalat birçok avantaj sağlar.

Öncelikle talaşlı imalat işlemi için işlenebilecek çok geniş bir malzeme yelpazesi mevcuttur. Bu bakımdan talaşlı imalat için madde yani malzeme sıkıntısı yaşanmaz.
Diğer önemli avantaj ise talaşlı imalat işlemi sayesinde istenilen her parçanın elde edilebilmesidir. Her şekil ve boyutta parça bu işlem sayesinde kolaylıkla elde edilir.
En önemli avantajlarından bir diğeri ise tasarımların elde edilebilmesidir. Milimetrik hesaplarla bilgisayar programları gibi dijital ortamlarda tasarlanabilen şekiller, bu işlemle yapılabiliyor. Doğru ölçülerle yapılmaları ve temiz yüzeylerde kullanıma hazır hale getirilmeleri mümkün oluyor.

Talaşlı İmalatın Dezavantajları Nelerdir?

Talaşlı imalatın Dezavantajları Nelerdir?

Yukarıda da belirtildiği gibi talaşlı imalat ahşap, plastik ve metal gibi birçok malzemeye şekil veren bir işlemdir. Bazen ise bu malzemelerden malzeme kaldırılarak bu işlem yapılır. Bu noktada malzeme israfı meydana gelir. Ferro P15 Serisi Elektromanyetik Tabla dikdörtgen çok ince ve çok sık manyetik kutuplu teknolojisi sayesinde parçaya talaş yapıştırmaz! Şimdi bize info@ferromagnet.biz adresinden mail atarak ya da +90 545 459 99 16 numaralı telefonu arayarak firmanıza özel fiyat teklifinizi hemen alabilirsiniz!

Hemen İletişime Geç!
Yardım/Help
Merhaba! Bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz!